Takács
Edina borász barátnőm BORTAROT könyvét, gyakran forgatom a
kezemben. Bortarot, mert a tarot kártya lapjaihoz borokat társított.
Borokat, melyek meditációra sarkallnak. Minden lapnak megvan a maga
bora, amellyel a kezünkben, elmélyülhetünk a kártyalap
üzenetében. Egyik ilyen alkalommal egy véletlen folytán, a
gyertya lángját túl sokáig tartottam a kezemben lévő
kártyapakli alatt, és megolvadt a borítása a pakli alján lévő
lapnak. Mértékletesség ez a lap. Azóta ha akarom, ha nem megérzem
a lapot, és talán nem is véletlenül kapta pont azt a lapot meg a
láng. (Bónyai Barbara csodás akvarelljei díszíti a lapokat.)
,,
A 14-es számú kártyalap
MÉRTÉKLETESSÉG
Türelmesség
Lassú
változás
Belső
érési folyamatok
A
negyedik főerény kártyája optimizmusra ad okot, hiszen lassú és
méltóságteljes átalakulást, fejlődést mutat. Most is a belső
harmónia elérése és megtartása a cél, de ebben az időszakban a
külső körülmények segítenek abban, hogy nyugalmunk
megmaradhasson és kiteljesedhessen. A változás érést, nemesedést
hoz Számodra mind a fizikai világban, mind lelki és spirituális
szinten.
A
megszületett újbornak is érlelődésre, letisztulásra van
szüksége.”
„ Harmonikus,
reményteljes, lassú fejlődési folyamat vár Rád az elkövetkező
időszakban.”
Ezeket
a mondatokat éreztem magamban még ez a torta elkészült. A
türelmet, hogy kivárjam és elérjem azt a látványt és ízt,
amit szerettem volna. Nekem kellett megérnem mindahhoz, hogy olyan
tortát, tortákat készítsek, amit igazán magaménak érzek.
Recept:
Piskóta alap: 2 egész tojást, 2 ek forróvízzel, csip sóval,
habosra keverjük, majd 8 dkg cukorral tovább habosítjuk és 8 dkg
lisztet 5ml matcha tea porral hozzá keverünk. Sütő lemezen 180
fokon megsütjük.
Málnavelő:
300 ml átpasszírozott málnavelőt 3 dkg cukorral elkeverünk, majd
3 lap beáztatott, felolvasztott zselatint elkeverünk benne.
A
kihűlt piskótalapot méretre vágjuk és a tortakarikába
helyezzük. Ráöntjük a málnavelőt és a hűtőben dermesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a mousse-t
6
dkg 85%-os étcsokoládét, ½ dl tejszínben felolvasztunk. 2 tojás
sárgáját, 3 dkg cukorral kihabosítunk, majd az olvasztott
csokoládéhoz keverjük, 3 lap felolvasztott lapzselatinnal. Végül
3 tojásfehérje felvert habját keverünk bele.
A
kész krémet a málnavelőre öntjük és egy órára a hűtőbe
tesszük.
8
dkg 70%-os étcsokoládét 80 ml tejszínben felolvasztunk,
elkeverünk benne egy lap beáztatott zselatin és a torta tetejére
öntjük.
Teljes
dermedést követően ( 5-6 óra) kakaóporral és csokoládé
tallérral, no meg egy málnaszemmel díszítjük, csak amolyan
mértékletesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése