2016. október 17., hétfő

Paszuly Király a pályázat

Áfonya hercegnő, Áfonya hercegnő...ízlelgettem a szót és a tortát is. Kellene mellé egy király.

PASZULY KIRÁLY


A torta, amit elképzeltem, ennek a királynak a koronája. Paszuly király koronája egy mandulalisztes babtorta, málna velővel és babkrémmel a tetejében.

Receptúra:

TÉSZTA: 3 M-es méretű tojás sárgája, 4 dkg eritrit ½ citrom leve, héja, 10 dkg passzírozott főt babkrém (fehér babkonzerv) 10 dkg mandulaliszt 1 vanília kikapart belseje.

3 tojás fehérje, 4 dkg eritrit csipet só.

A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, majd hozzá adjuk a citrom levét, héját, a passzírozott babpépet, végül a mandulalisztet. A tojások fehérjét a sóval eritrittel habbá verjük és ezzel lazítjuk a babos krémünket. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Miután kihűlt, ráöntjük a málnavelő kocsonyát.


Málnavelő : 300 gramm átpasszírozott málnavelő (ez már a nettó tömeg) 4 dkg eritrit , vanília, 4 lap zselatin.

Az átpasszírozott málnában felolvasztjuk az eritritet, belekeverjük a vaníliát, csip só és a 4 lap beáztatott zselatínt, Mikor kihűl és húzni kezd, beöntjük a már kihűlt tortalapunk tetejébe.

Elkészítjük a babkrémet.

Babkrém: 10 dkg passzírozott főt bab, kikapart vanília magja, 1/2 citrom héja, leve, 3 dkg eritrit, 1 dl tejszín (30%) 4 lap beáztatott zselatin, 2 dl habbá vert tejszín

a babpürét kikeverjük az eritrittel , citrommal, vaníliával ízesítjük, a tejszínben felolvasztjuk a beáztatott zselatint és hozzá adjuk a babkrémhez. A 2 dl tejszínt habbá verjük és belekeverjük az ízesített babkrémbe.
22cm-es tortaformában a krémet kidermesztjük.

Miután a tortaalapunkra rádermedt a málnakocsonya, a kidremesztett babkrémet ügyesen a közepére fordítjuk. A torta szélét megdíszítjük tejszín pomponokkal.
Ezzel elkészült a koronánk. Díszítésre 1,5 dl tejszínt 1 dkg eritrit felvert habját használjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése