Ez a szó, valahogy átjárja
az idei évem minden pillanatát. Bátorság vagy merészség,
bátorság vagy beszariság, számos összefüggésben. Bátorsággal
lezárni egy életszakaszt és bátorsággal megkezdeni egy újabbat.
Az elmúlt hét is többször arra sarkalt, hogy bátor legyek.
Álljak a félelmeim elé, ugassak szembe a rám ugató kutyával.
Ugattam, volt hogy társaim is voltak az ugatásban, csak, hogy még
bátrabb legyek és ne érezzem magam egyedül.
Azt már sokszor
megtapasztaltam, hogy az ilyen események alkotásra sarkalnak,
legyen az örömteli, vagy szomorú. A bátornak lenni esemény rám
gyakorolt hatása vajon mire sarkallt most?
A Bátorság megalkotására.
Ezt a nevet kapta az alkotás keresztségében.
Napokkal ezelőtt egy
inspiráló mondat hatására indult el a gondolat, mára tányérra
került.
Nem fogok pontos receptet
írni, mert a recept most csak annyi, amit igen, ha orvos lennék,
vényre írnám, hogy BÁTORSÁG.
Azt hiszem ez kellett ahhoz,
hogy a karamellából, füstös karamellát készítsek. Azt a füstös
ízt csempésztem bele, amit nyáron a faszénen sült húsokon
érzünk. És ezzel elindult a gondolat. Telefonos segítség
borászbarátnőtől, és összekóstolás. Mikor meglett a sós,
füstös karamella fahordóban érlelt, Somló-hegyi rizling párja,
már adta magát a dió, és a dióból készült grillázs. Valahogy
így állt össze ez a torta.
Diós tészta, füstös
karamella, dió grillázs, és rizling borhab, mindennek a tetejében
egy pirított, füstölt habcsókkorona.
Hogy mennyire volt merészség
vagy bátorság ez az összeállítás, azt mindenki ízlésére
rábízom. Egy biztos, az alkotás öröme, az új lehetőségek felé
nyitás ebben a borongós időben is okot ad a mosolyra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése