2017. szeptember 17., vasárnap

Bátorság ( füstös karamella, Somló-hegyi rizling)


Ez a szó, valahogy átjárja az idei évem minden pillanatát. Bátorság vagy merészség, bátorság vagy beszariság, számos összefüggésben. Bátorsággal lezárni egy életszakaszt és bátorsággal megkezdeni egy újabbat. Az elmúlt hét is többször arra sarkalt, hogy bátor legyek. Álljak a félelmeim elé, ugassak szembe a rám ugató kutyával. Ugattam, volt hogy társaim is voltak az ugatásban, csak, hogy még bátrabb legyek és ne érezzem magam egyedül.
Azt már sokszor megtapasztaltam, hogy az ilyen események alkotásra sarkalnak, legyen az örömteli, vagy szomorú. A bátornak lenni esemény rám gyakorolt hatása vajon mire sarkallt most?
A Bátorság megalkotására. Ezt a nevet kapta az alkotás keresztségében.
Napokkal ezelőtt egy inspiráló mondat hatására indult el a gondolat, mára tányérra került.
Nem fogok pontos receptet írni, mert a recept most csak annyi, amit igen, ha orvos lennék, vényre írnám, hogy BÁTORSÁG.
Azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy a karamellából, füstös karamellát készítsek. Azt a füstös ízt csempésztem bele, amit nyáron a faszénen sült húsokon érzünk. És ezzel elindult a gondolat. Telefonos segítség borászbarátnőtől, és összekóstolás. Mikor meglett a sós, füstös karamella fahordóban érlelt, Somló-hegyi rizling párja, már adta magát a dió, és a dióból készült grillázs. Valahogy így állt össze ez a torta.
Diós tészta, füstös karamella, dió grillázs, és rizling borhab, mindennek a tetejében egy pirított, füstölt habcsókkorona.

Hogy mennyire volt merészség vagy bátorság ez az összeállítás, azt mindenki ízlésére rábízom. Egy biztos, az alkotás öröme, az új lehetőségek felé nyitás ebben a borongós időben is okot ad a mosolyra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése