2016. november 15., kedd

Baba-mama klub és a babapiskóta

Hetek óta készülök, hogy a Teremtőkertünkben (Teremtőkert Kulturális Művészeti Alkotó Egyesület) működő baba-mama klubjába, olyan sütögetéssel tudjak érkezni, ami babának, mamájának egyaránt kedvencévé válhat. Mivel közeleg a Mikulás, azt gondoltam, olyan finomságot választok, ami helyet kaphat a kisbabáknak szánt csomagokban. Mind amellett, az anyukáknak is ajándék a receptúra, mert ezentúl, 15-20 percet rászánva, igazán finom uzsonnához valót készíthetnek.
A mai délutánra esett az esemény, amit izgatottan vártam. Izgatottan, mert tudtam, nem egyszerű nyolc anyukát a kicsijükkel egy kupacban megtartani, hiszen még a felnőttek csak figyelnének, az apróságok örök mozgóként járnak fel s alá. Nem is történt ez másként. Ugyan Emmám a barátnőjével felvigyázást vállalt, az ismeretlen csöppségek feladták a leckét. No de nem csüggedtünk így, úgy nekikezdtünk a sütésnek. Első körben Én készítettem el egy adagnyit majd, Vali a vállalkozó szellemű anyuka, örömmel ragadta meg a habverőt, később a habzsák nyakát és készültek a piskóta korongok.
Ezeknek a piskóta korongoknak a készítését osztanám meg most azokkal az anyukákkal, akik nem tudtak jelen lenni, és azokkal is akik jelen voltak, de ugyebár nem jegyzeteltünk.

Baba piskóta odahaza
Receptúra ( 1 tepsi készítéséhez )
2 db tojás, csipet só, vanília, 3-3 dkg kristálycukor és 7 dkg liszt.
A tojásokat szétválasztjuk. A cukorral, 3 dkg a sárgájába, 3 a fehérjébe, habosra verjük. Kevés fehérje habbal átlazítjuk a sárga krémet, hozzáadjuk a lisztet, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, habzsákba töltve sütőpapírra halmozzuk. 180 fokon zsemle színűre sütjük. Miután rácsra szedve kihűtöttük, ( kb 5 perc ) a sütőt 200 fokra állítjuk és akár egy kétszer sültet, újra a sütőbe helyezzük a piskótákat és aranybarnára sütjük. Így igazán finom ropogós lesz. Ha puhábbat szeretnénk, az első sütés után fogyasztható.
És fogyasztották is, kicsik és nagyok egyaránt. Jutott a kétszer sütésre is és meg kell vallanom, a tiramisu gondolata azóta is a fejemben kattog.


Mindenkinek örömteli sütögetést kívánok! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése