Szia
Gabi! Ne haragudj a segítségedet szeretném kérni. így kezdődött
tegnap egy üzenet.
A
válasz a segítségre többek között ez a leves recept is lett.
Fejben már kezd összeállni a karácsonyi menüsor, ami még biztos
fog változni, mert ha más nem is, de Emmám naponta mást enne.
Kinga viszonylag egy stabil pont, legyen benne rák és akkor már
hiba nem lehet. Na jó Emma is eléldegélne mákos gubán az ünnepek
alatt, de van még pár ember, akit szeretnék még az asztalunknál
fogadni. Méghozzá oly módon, hogy minden ünnepi készülődéssel
együtt járó stressz faktort a legkisebbre szorítom. Ennek egyik
pontja az, hogy olyan ételeket készítek, ami akár annyi idő
alatt is eltud készülni, még a vendégek leveszik a kabátjukat,
kicsit bemelegednek, majd asztalhoz ülnek. No, ez a leves éppen az,
a pillanatok alatt elkészíthető. Mindamellett, olyan édes kis
meglepetéseket lehet betétként feltálalni, amitől már
ajándékosztás előtt, megajándékozottnak érezhetjük magunkat.
Ünnepi
fokhagymakrém leves.
A
levest éppen ugyan úgy készítjük el, akár egy hétköznapi
napon. Egy egész fej fokhagymát összepréselünk, olaj és vaj
keverékén megpárolunk, majd kevés liszttel meghintve kicsit
megpirítunk és felöntünk ½ liter húsleves alaplével. Miután
rottyan egyet, ugyan ennyi tejszínnel krémesítjük, ha szükséges
utána sózunk. És ezután következnek az ünnepi betétek,
Kinek-kinek kedvére téve. Piríthatunk szalonna kockát, de
mindenképpen legyen mellette aszalt vörös áfonya. Mivel Én,
Kingám kedvében szeretnék járni ma is, ezért főt garnélákat
futtattam meg kevés fokhagymás olíva olajon majd, mellé dobtam az
aszalt áfonyákat. Ez a sós és édes betét, igazi ajándék a
fogyasztónak. Legyen benne némi roppanós is ezért tökmagot
pirítottam, de lehetne ez szeletelt mandula is, egy kis pirítóssal
egyben. Színében, ízében, nem mindennapi ízharmóniájában
igazán ünnepi előétel lehet a karácsonyi asztalnál.
Jó
étvágyat hozzá a mindennapokat ünneppé téve is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése