2016. november 14., hétfő

Ünnepi fokhagyma krémleves

Szia Gabi! Ne haragudj a segítségedet szeretném kérni. így kezdődött tegnap egy üzenet.
A válasz a segítségre többek között ez a leves recept is lett. Fejben már kezd összeállni a karácsonyi menüsor, ami még biztos fog változni, mert ha más nem is, de Emmám naponta mást enne. Kinga viszonylag egy stabil pont, legyen benne rák és akkor már hiba nem lehet. Na jó Emma is eléldegélne mákos gubán az ünnepek alatt, de van még pár ember, akit szeretnék még az asztalunknál fogadni. Méghozzá oly módon, hogy minden ünnepi készülődéssel együtt járó stressz faktort a legkisebbre szorítom. Ennek egyik pontja az, hogy olyan ételeket készítek, ami akár annyi idő alatt is eltud készülni, még a vendégek leveszik a kabátjukat, kicsit bemelegednek, majd asztalhoz ülnek. No, ez a leves éppen az, a pillanatok alatt elkészíthető. Mindamellett, olyan édes kis meglepetéseket lehet betétként feltálalni, amitől már ajándékosztás előtt, megajándékozottnak érezhetjük magunkat.

Ünnepi fokhagymakrém leves.
A levest éppen ugyan úgy készítjük el, akár egy hétköznapi napon. Egy egész fej fokhagymát összepréselünk, olaj és vaj keverékén megpárolunk, majd kevés liszttel meghintve kicsit megpirítunk és felöntünk ½ liter húsleves alaplével. Miután rottyan egyet, ugyan ennyi tejszínnel krémesítjük, ha szükséges utána sózunk. És ezután következnek az ünnepi betétek, Kinek-kinek kedvére téve. Piríthatunk szalonna kockát, de mindenképpen legyen mellette aszalt vörös áfonya. Mivel Én, Kingám kedvében szeretnék járni ma is, ezért főt garnélákat futtattam meg kevés fokhagymás olíva olajon majd, mellé dobtam az aszalt áfonyákat. Ez a sós és édes betét, igazi ajándék a fogyasztónak. Legyen benne némi roppanós is ezért tökmagot pirítottam, de lehetne ez szeletelt mandula is, egy kis pirítóssal egyben. Színében, ízében, nem mindennapi ízharmóniájában igazán ünnepi előétel lehet a karácsonyi asztalnál.

Jó étvágyat hozzá a mindennapokat ünneppé téve is! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése