Ha elképzelem a párizsi
nőt, aki kilép az utcára, majd leül egy kávézó teraszára, hogy elfogyassza a
délutáni kávéját, egy dolgot látok még az asztalkájára tálalva a pohárka víz
mellett. Ezt a tortát. Azt a tortát, melynek a krémjét a párizsi vaníliakávé
ízesíti. Mely emlékeztet egy finom vaníliás latte-re, a pohár tetején frissen
vert édes tejszínnel (csak, mert Én kevésbé
szeretem a tejhabot ) és a franciás könnyedségért, finom roppanós belül krémes franciahabcsókkal.
Receptúra:
Linzeralap: 15 dkg liszt,
5 dkg porcukor, csipet só, fél kávéskanál sütőpor, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája,
1 teáskanál tejföl.
Fehércsokoládés kávé
krém: 1 dl PÁRIZSI VANÍLIAKÁVÉ (Café Frei) 1dl tejszín, 20 dkg fehércsokoládé,
csipet só és 4 lap zselatin 2dl tejszín
Tejszín: 2 dl tejszín, 2
dkg porcukor
Francia habcsók: 4 dkg
tojásfehérje, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg porcukor.
A linzerből vakon
elkészítjük a tészta alapot, miután kihűlt a kávés csokoládé krémet
beletöltjük. A csokoládé krémhez a csokoládét felolvasztjuk a tejszín, kávé
keverékében, még meleg elkeverjük benne a beáztatott zselatint. Hűlni hagyjuk,
majd 2 dl tejszín felvert habját beleforgatjuk. A tésztában kidermesztjük. Ez
idő alatt elkészítjük a habcsókot. Ha a torta kidermedt, tejszínnel és a habcsókkal
bedíszítjük.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése