,,A főzés nagyon közel áll
a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy
kis ezt, egy kis azt...mintha festékeket keverne.” Salvador Dali
És mihez áll még közel?!
Nyilván a divathoz. Évről évre új trendek jönnek, a franciás,
a magyaros vagy akár a molekuláris gasztronómia, de teret hódított
már a street food irányzat is. Aztán a letisztul a túldíszített
és ki tudja mi még.
Közel áll a divathoz, néha
nem is lehet tudni melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás, úgy hat
egyik a másikra.
A mostani esetben talán a
fűszer lehetett előbb, mikor megálmodták annak a textilnek a
színét, ami engem inspirált arra, hogy ezzel a fűszerrel egy
éppen olyan, ,,Flancos” ételt álmodjak meg, mint magából a
textilből készült ruha. Semmi flanc, egyszerű ám bájos
rafinériával megalkotott ruhadarab.
Egyszerű, ám fűszeres
rafinéria, lágyan olvadó csokoládé a roppanós sütemény
belsejében.
A Flancos egy márkanév
(Keressetek rá, imádni fogjátok) és flancos ez a csokoládés
keksz is a maga rózsabors színű és ízű fűszerével a
tetejében.
flancos csokis keksz
15 dkg liszt, 15 dkg
kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, kk sütőpor, 10 dkg apróra
vágott ét csokoládé, csipet só,10 dkg vaj és egy tojás.
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Egyforma golyókat formálunk a tésztából, a sütőlemezen kicsit
ellapítjuk, meghintjük rózsaborssal és 175 fokon addig sütjük,
még már az ujjunk nem nyomódik a tésztába. Nem kell a ropogós
állagot megvárni, mert a tészta kihűlésével éri majd el a
kívül ropogós, belül lány csokoládédarabos kekszet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése