2019. július 9., kedd

,,Flancos" csokis keksz



,,A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt...mintha festékeket keverne.” Salvador Dali

És mihez áll még közel?! Nyilván a divathoz. Évről évre új trendek jönnek, a franciás, a magyaros vagy akár a molekuláris gasztronómia, de teret hódított már a street food irányzat is. Aztán a letisztul a túldíszített és ki tudja mi még.
Közel áll a divathoz, néha nem is lehet tudni melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás, úgy hat egyik a másikra.

A mostani esetben talán a fűszer lehetett előbb, mikor megálmodták annak a textilnek a színét, ami engem inspirált arra, hogy ezzel a fűszerrel egy éppen olyan, ,,Flancos” ételt álmodjak meg, mint magából a textilből készült ruha. Semmi flanc, egyszerű ám bájos rafinériával megalkotott ruhadarab.
Egyszerű, ám fűszeres rafinéria, lágyan olvadó csokoládé a roppanós sütemény belsejében.


A Flancos egy márkanév (Keressetek rá, imádni fogjátok) és flancos ez a csokoládés keksz is a maga rózsabors színű és ízű fűszerével a tetejében.

flancos csokis keksz


15 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, kk sütőpor, 10 dkg apróra vágott ét csokoládé, csipet só,10 dkg vaj és egy tojás.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egyforma golyókat formálunk a tésztából, a sütőlemezen kicsit ellapítjuk, meghintjük rózsaborssal és 175 fokon addig sütjük, még már az ujjunk nem nyomódik a tésztába. Nem kell a ropogós állagot megvárni, mert a tészta kihűlésével éri majd el a kívül ropogós, belül lány csokoládédarabos kekszet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése