2016. július 25., hétfő

Táborozás a Kölcsey utcában


Két és fél hónap táborozás. De nem az a napközis tábor jellegű, mint inkább a valódi, ott alvós. Két állandó táborlakóval és eseményekre beugró cimborákkal. Esemény a medencézés, esemény egy közeli kirándulás, esemény egy előadás, amit napokig megelőzött a lázas készülődés, esemény a korcsolyázás, rollerezés, így szinte minden nap eseményszámba megy. A nyári táborokhoz hozzá tartozik a későn fekvés, korán ébredés, de ebben a táborban a korán ébredés általában elmarad. Így, nekem mint táborvezetőnek sem kell harangszóra ebédet tálalnom. Igazából a kimondott fő étkezést, egyszeri meleg ételt is olyan, ahogy esik úgy puffan módon élünk meg. A nagy melegben, valahogy másként is étkezünk mint általában. Ugyan ma, mikor már a nap elején lehetett látni, elkerül a rekkenő hőség és inkább az eső ami utolér bennünket, valahogy nem annak a gondolatát hozta meg, hogy mit főzzek, mint inkább azét, hogy miként is töltsük el a napot. Az elmúlt év nyarán is adódott egy ilyen nap, mikor sokadjára ránk szakadt az ég, és a fiókok, dobozok mélyéről előkerültek a kincsek. Ma ezek mellé a kincsek mellé megérkezett a barátnő, és vele egy gondolat. A menyasszonynak öltözés mellé, ha vőlegényt nem is kerítünk, de egy menyasszonyi tortát összedobhatnánk. És tulajdon képe, ez az a filléres és gyors menyasszonyi torta, amivel pont addig tudjuk elterelni a táborlakók figyelmét a kevésbé jó időről, még ismét felszárad a fű, az udvar, az utca és újra nyargalhatnak korcsolyázni, rollerezni, vagy ugorhatnak a medencébe.
Még elkészülünk a maskarákkal, kidermed a krém, és a piskótánk is tölthetővé válik. Az egész torta röviden csak ennyi.

Recept:

Piskóta: 3 tojást csipet sóval és három kanál forró vízzel magas fordulatszámon habosra keverünk, tojásonként 4 dkg cukrot és kevés vaníliát szórunk bele és verünk tovább, majd ugyan ilyen arányban lisztet is, tehát 12 dkg liszt a végére.
Kivajazott, lisztezett zsúrtorta formában aranybarnára sütjük.

A krém: Csupán 1 tábla fehér csokoládé, amit 1 dl tejszínben felolvasztunk, csipet só ebbe is kerülhet. Miután kihűl, óvatosan kihabosítjuk és már tölthetjük is a kettévágott tortalapunkra a felét, másik felét pedig hanyagul a tetejére kenhetjük.
Díszítés képen a minap szárított habcsókjaimból törtem durva darabokat a tetejére és egy szál virág szinte minden kertben akad, hogy ünnepibbé varázsolhassuk.

Tehát volt fátyol, volt ruha, nyakék, torta és az esküvői fotós is befutott.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése