Sokadjára
készítem és gondolom el, hogy blogra kerül ez az étel, de
valahogy mindig elfogyott, vagy éppen ránk esteledett mire gépért
nyúltam volna, hogy dokumentáljam bizonyítékul. Na, ma résen
voltam és időben kattant a gépem.
Unásig
lehet sütni a csirkét, sőt igazából unalmas is, főleg akkor ha
nem háztáji az a csirke. Viszont így elkészítve, valahogy az
unalmas szó kevésbé jut eszembe róla. Semmi egyéb nem történik
a csirkehússal, mint hogy szárazra törölve, besózva bele
fektetem a sütőedénybe, majd meglocsolom egy kis vörös
balzsamecettel. Ma még a sütéshez használt olivát is elhagytam,
inkább egy kis rose bort öntöttem alá. Éppen annyit, hogy miután
elkészül a csirke, legyen alatta szaft, amibe mártogathatom reggel
a kenyerem.
Sokféle körettel tálaltam már az ízletes és
ropogósra sült csirkehúst, ma a dinnyére esett a választás.
Olyan könnyű nyáresti vacsora gyanánt. Ha bátrak vagyunk, és
miért is ne lennénk, lehet kísérletezni más ecetekkel is, igazán
zamatos húsokat tálalhatunk.
Jó
étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése