2015. június 28., vasárnap

VIDÉKI STÍLUSBAN



Szinte mindennapos program, Én ülök a Kékterasz lépcsőjén szomszéd barátnő a kerítés mellé állított, szinte már gyökeret vert esőáztatta vesszőfotelében és kortyolja ki-ki a saját kávéját. Kávézás közben hol a nagyvilág dolgain, hol csak a saját kis dolgainkon elmélkedünk. A minap valahogy a gyermekkori táborozások voltak napirenden. A velencei, Bodajki napközis táborok, és a nagyon szeretett vándortáborok. Sztorizgattunk, és jött a történet, miként járták körbe bodajk házait és kértek hol tojást, hol zöldséget, kinek mi volt felesleg és ki érezték át a messziről jött gyerekek lelkesedését, miszerint este főznének valamit a tábortűz mellett. Ma mikor nekikezdtem a késői ebédnek, az jutott eszembe, ez éppen az-az étel, aminek a hozzávalóit, ha nem lenne idehaza, a környező utcák házaiba becsengetve, biztosan össze tudnám szedni, sőt mi több, boldogan adnák is. Miután megosztom, a receptúrát bátorítok mindenkit, ha nincs odahaza hozzávaló, ne röstelljenek futni egy kört a környező házaknál, hálából ott lehet hagyni ennek az ételnek a receptjét.


CUKKINITORTA 


3 bögre reszelt cukkini, mondhatnám azt, hogy szőröstől, bőröstől, ami nyilván annyit tesz, most a zsenge cukkinik korában, hogy magvastól, héjastól.
1 bögre rétesliszt, kávéskanál sütőpor
½ bögre olaj
½ bögre reszelt sajt
½ bögre kockára vágott szalonna
1 fej vöröshagyma, pár gerezd foghagyma, só, bors
3 egész tojás
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd kivajazott zsemlemorzsával meghintett sütőformában töltjük, a tetejére bónusz sajt és szalonnakocka majd 180 fok a sütőben és pirosra sütjük. Melegen tálalva finom ebéd, hidegen, kiváló uzsonna az éppen arra járó szünidőző gyerekek kezébe adva.

Jó étvágyat kívánok !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése