2017. november 4., szombat

Megvan már a holnapi ebéd körete? Esetleg egy édesen fűszeres sütőtök?





Megvan már, hogy mi lesz a vasárnapi ebéd? Kiválasztottátok már a sültet?

No és a köretét?

A sütőtökös pitékkel a napokban megtelt a net így ma, egy ínycsiklandozó köretet ajánlok a vasárnapi ebéd mellé ebből a gyönyörű, sárga zöldségből. Az ínyemet nem csak látványra csiklandozta de a csili, amit ugyan kimagoztam, így is volt olyan ereje teljében, hogy bizony bizsergesse a számat is.

Miután a zsenge zöldséggel hazaértem, alaposan megmostam és akár a szálkás halat, nagyon sűrűn beirdaltam vigyázva, hogy ne vágjam túl mélyre a szeleteket.
Egy gerezd fokhagymát, egy jókora kanál mézzel, egy kanál olíva olajjal, egy kimagozott, összemorzsolt csili paprikával, frissen őrölt borssal, durva szemű sóval összekevertem, és meglocsoltam a beirdalt zöldséget. A barátnőm anyukája kertéjből csentem egy csokor rozmaring ágat, annak a reményében, hogy ha megmetsszük, úgy is csak jót teszünk vele, mert bokrosodik tőle. Szóval a frissen metszett ágakat mellé fektettem és irány a sütő, 190 fokra. Mikor láttam már, hogy átpárolódott, feljebb emeltem a hőfokot 210 fokra és egy kicsit pirítottam rajta.

Az illat, ami sütés közben betöltötte a házat, felért egy adag boldogsághormonnal.

Tálaláskor a karamellizálódott vajas fűszeres szaft…


Még van idő elugorni a zöldségeshez és beszerezni egy formás sütőtököt a holnapi ebédhez




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése